Akoestiek verbeteren: aandacht voor de omgeving

Er is de laatste jaren meer aandacht gekomen voor de akoestiek van ruimten. Dat is een goede zaak, want de akoestiek verbeteren is hierdoor ook hoger op de agenda komen te staan. Er zijn twee soorten ruimten waarin meer aandacht wordt besteed aan geluid en nagalmen; en dat zijn huiskamers of woonruimten en kantoren. Op kantoren brengen mensen grote delen van hun dag door. Wanneer de akoestiek hier niet in orde is, dan zorgt dat voor grote problemen. De akoestiek verbeteren moet dan zeer snel gebeuren om te zorgen dat deze problemen niet erger worden. Wat zijn de problemen die er ontstaan bij een slechte akoestiek? vraagt u zich af. Dat is heel simpel. Moeheid, hoofdpijn, spanning, last van de schouders en minder energie. Er is geen enkele ruimte waar u deze verschijnselen zou moeten accepteren, maar al zeker niet in uw woonkamer of op de plek waar u werkt! Hier moeten rust en ontspanning mogelijk zijn. Het is belangrijk om je ergens veilig te voelen en in een onrustige omgeving is dat niet het geval. De akoestiek verbeteren is dus een noodzaak wanneer u veel tijd doorbrengt in een bepaalde ruimte. Het is bepaald geen luxe product zoals sommige mensen vroeger wel dachten. Na gedegen onderzoek, waaruit bleek dat openstelling aan slechte akoestiek schade toebrengt, zijn veel bedrijven zich bewuster geworden van de effecten van een verkeerde en slechte akoestiek in kantoor- een leefruimten. De akoestiek verbeteren wordt nu door veel bedrijven gedaan, door zaken te doen met Koesst. Wij zijn een bedrijf dat zich sinds jaar en dag inzet voor een betere akoestiek. Wij doen metingen en onderzoek om u van het beste advies te bedienen omtrent uw ruimte. Koesst onderzoekt en adviseert op het gebied van akoestiek in verschillende soorten ruimten zoals:

  • kantoortuinen
  • leefruimten
  • woonkamers
  • callcenters
  • wachtkamers

De akoestiek verbeteren: laat de nagalmtijd meten

De akoestiek verbeteren is een belangrijke zaak, want het levert u een hoop rust op. De reden dat er slechte akoestiek bestaat in woningen, zijn de hedendaagse materialen die weinig tot geen absorberend vermogen hebben. Geluiden weerkaatsen; dus galmen ze na. Deze galmtijd kan soms lang doorgaan waardoor meerdere geluiden door elkaar heen klinken. Naast het feit dat dit een onprettig geluid is, zorgt het er ook voor dat men elkaar niet goed kan verstaan. De akoestiek verbeteren kan op verschillende manieren gebeuren. Wij hebben een aantal elementen die u kunt integreren in uw woning die de akoestiek verbeteren. Dit zijn schilderijen, plafonds, wanden en panelen. Deze elementen zorgen ervoor dat een wand die weinig of geen absorptievermogen had, nu wel geluid absorbeert. De nagalmtijd zal dan ook afnemen en u zult in uw ruimte meer rust en stilte ervaren dan voor de aanpassingen. De materialen die bijdragen aan de akoestiek verbeteren zijn allemaal duurzaam en kunnen worden hergebruikt. Wanneer u gebruik wenst te maken van de diensten van Koesst dan is dat heem simpel. U kunt telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Wij helpen u graag aan het juiste advies. Als u heeft besloten dat u de akoestiek wilt verbeteren in uw woonruimte dan maken wij een afspraak met u. Op deze afspraak doen wij een meting. Tijdens deze meting nemen wij de nagalmtijd op in de ruimte waar u de akoestiek verbeteren wilt. Aan de hand van deze meting, maken wij een rapport voor u op waarin wij de aanpassingen die gemaakt dienen te worden op een rijtje zetten. Ook geven wij in dit rapport aan wat de kosten zullen zijn voor deze aanpassingen in uw woning. U kunt daarna zelf beslissen of u met deze aanpassingen en de prijs voor de aanpassingen akkoord gaat.

De akoestiek verbeteren: ‘liever vandaag dan morgen’

Ton de Man is zelfstandig ondernemer. Hij huurt een kantoor in Arnhem, samen met een aantal collega’s. “Ik werkte, voordat we het pand in Arnhem huurde, veel thuis,” vertelt Ton de Man, “daar kon ik me altijd lang concentreren. In dit nieuwe pand was er in principe veel minder gedoe om me heen (zoals mijn vrouw en kinderen die thuiskwamen) toch leek het alsof ik sneller moe werd en bovendien had ik soms last van hoofdpijn. Toen ik dit deelde met een van mijn collega’s bleek hij exact dezelfde ervaring te hebben. Op dat moment begon het ons te dagen dat het op de een of andere manier rumoerig was bij ons op het kantoor en dat we elkaar tijdens vergaderingen vaak niet goed konden verstaan. De akoestiek verbeteren was iets wat toen wel bij ons opkwam maar de akoestiek verbeteren was tegelijkertijd iets waar we allebei geen verstand van hadden. Op internet ging ik op zoek. Ik typte in ‘akoestiek verbeteren’ en kwam al snel uit bij Koesst. Koesst zorgde ervoor dat wij de akoestiek verbeteren konden door middel van schilderijen en het integreren van een aantal geluid absorberende wanden. Het verschil was direct merkbaar en tevens meetbaar want Koesst rekende voor en na de plaatsing van de wanden de nagalmtijd uit. Deze nagalmtijd was na de meting bijna nul. Sinds de aanpassingen van Koesst kan ik me weer goed en lang concentreren op de werkvloer. Hierdoor is mijn werk verbetert en doe ik überhaupt beter zaken. Ik ben meer ontspannen en heb meer energie. Ook is de algehele sfeer bij ons op kantoor verbetert. Ik geloof heilig dat dat ook met de verbeterde akoestiek te maken heeft.”