Brandblusser kopen

Er is veel mogelijk op het gebied van brandblusser kopen. Zorg er daarom voor dat u op basis van de juiste informatie een brandblusser aanschaft voor uw woning. Er bestaan diverse gecertificeerde blussers inclusief een Rijkstypekeur. Het verschilt zit ook in de capaciteit en soorten als schuimblussers, poederblussers en CO2 brandblussers. Op Allesveilig.nl is het niet alleen mogelijk om een of meer brandblussers te kopen, maar op de website wordt ook informatie gegeven. Zo staat daar vermeld dat er ook blussers bestaan voor verschillende omstandigheden. Een voorbeeld hiervoor is de vetbrandblusser die te gebruiken is bij frituur- of vetbranden. Verder vindt u ook verdere aanvullende artikelen die nodig kunnen zijn in geval van brand. Mocht u niet weten wat aan te schaffen om de brandveiligheid in de omgeving te waarborgen, vraag dan ook het advies aan van Allesveilig.nl. Tenslotte willen de verkopers ook dat u de juiste artikelen koopt. De gepaste brandblusser kopen hoort daar ook bij. Bedenk welke brandgevaren er bestaan in uw huis of pand om de juiste blussers daarvoor aan te schaffen bij Alles Veilig. Zo vraagt een woning met een rieten dak weer om een andere blusser dan bijvoorbeeld een studentenhuis in de stad.

Brandblusser kopen: de soorten op een rij

Zoals zojuist aangegeven heeft u veel keus bij een brandblusser kopen. De vraag bij u zal zijn wanneer welke soort blusser van toepassing is. Ook deze informatie geeft Allesveilig.nl:

  • Schuimblusser: een mengsel van water en een AAAF-schuim. Dankzij het schuim kan er geen zuurstof bij de brand, wat ervoor zorgt dat de brand gedoofd kan worden. Deze wordt voornamelijk gebruikt bij brandklasse A betreffende hout, papier en textiel en brandklasse B waar benzine, alcohol, oplosmiddelen en plantaardige oliën en vetten bij betrokken zijn.
  • Vetbrandblusser/vet schuimblusser: dezelfde samenstelling als de schuimblusser, maar geschikter voor brandklasse F met frituur en vetbranden.
  • Poederblusser: voorzien van een bluspoeder en vorstbestendig. Het is mogelijk onder spanning staande apparatuur ermee te blussen. Het veroorzaakt wel meer schade aan de apparatuur. Het is net als de schuimblusser te gebruiken voor brandklasse A en B, maar ook bij brandklasse C bij gassen als aardgas, propaan, butaan en waterstof.
  • CO2 brandblusser/koolzuursneeuwblusser: deze blaast het vuur uit zonder indringend vermogen en wordt voornamelijk toegepast in ruimtes met kostbare apparatuur als computers, laboratoria en hoogspanningsinstallaties. Ook in professionele keukens kan deze blusser niet ontbreken. Deze is het meeste geschikt bij brandklasse B en C.
  • Het is duidelijk bij het brandblusser kopen over wat voor ruimtes het gaat. De meeste blussers zijn toepasbaar bij de brandklasse A en B. Heeft u zeer uitzonderlijke ruimtes waar het risico voor brand groot is? Verdiep u dan goed in de brandklasse en ga hiervoor een geschikte brandblusser kopen.

Waar moet u op letten bij het selecteren?

Bij een brandblusser kopen komt u erachter dat er verschillende varianten weer per soort bestaan. Zo zijn ze verkrijgbaar in verschillende groottes en hebben ze verschillende toepassingen. Denk daarbij aan de aanwezigheid van een bevestigingsbeugel waarmee deze aan de wand vastgezet kan worden. Op Allesveilig.nl wordt tevens erbij vermeld voor welke ruimtes deze brandblusser het meeste geschikt is. Zo kunt u direct inschatten of dit de geschikte blusser is. Daarnaast wordt ook de brandklasse erbij vermeld waarvoor die effectief is. Het kan geen kwaad u te oriënteren naar de andere uitvoeringen. Zo staat bij een ander type vermeld dat deze wel gebruikt kan worden bij onder spanning staande apparatuur en bij de andere niet. Het is duidelijk dat er dus bij veel punten stilgestaan moet worden bij een brandblusser kopen. Daarom willen de medewerkers van Allesveilig.nl u natuurlijk graag adviseren bij een brandblusser kopen.