Coniferen online bestellen?

Bij Coniferen Bestellen koopt u uw conifeer rechtstreeks van de kwekerij. Uiteraard vele malen goedkoper dan bij een tuincentrum. Ze hebben als kwekerij ruim 15 jaar ervaring in het kweken van vele coniferen. Ze worden jaarlijks gekeurd door de Nak Tuinbouw. Kwaliteit gegarandeerd dus.

Geschikte coniferen

Bent u op zoek naar sterke coniferen, geschikt voor alle seizoenen van het jaar? Bij Coniferen-Bestellen.nl bent u aan het juiste adres. Met een groot aanbod verschillende soortenbieden ze u volop soorten en keuze mogelijkheden:

  • Westerse Levensboom
  • Levensboom
  • Dwergcipres
  • Reuzenlevensboom
  • Californische Cypres
  • Californische Cyprus

De hoge kwaliteit van de coniferen zien we onder andere terug bij de Thuja Occidentalis Brabant en de Thuja plicata Gelderland. Deze twee groene zijn ijzersterk, winterhard en behouden het gehele jaar hun naalden. Ook bieden ze u coniferen in andere kleuren, zoals de goudgele Chamaecyparis Ivonne conifeer en de blauwe Chamaecyparis Columnaris.

Coniferen zijn een echte aanwinst voor uw tuin. Ze zorgen voor een mooie haag die goed bestand is tegen de vorst en weinig onderhoud nodig heeft. Tweemaal per jaar snoeien is voldoende en bemesten zorgt voor een gezonde haag. Daarnaast kunnen ze geplaatst worden in vrijwel elke grondsoort. Zon- en halfschaduw is de meest geschikte standplaats. Een bijkomend voordeel van een haag is dat deze snel groeit. Hierdoor kunt u in korte tijd privacy creƫren in uw tuin. Ze worden zowel in de volle grond (met kluit) als in pot gekweekt. Hierdoor kunt u het gehele jaar door een coniferenhaag planten mits er geen vorst in de grond zit.

Conifeer verzorgen

Heeft u coniferen in uw tuin staan? Dan wilt u uiteraard dat de ze hun mooie, groene kleur behouden en niet verkleuren. Het zijn sterke planten en het verzorgen ervan kost vrij weinig tijd. Toch zijn er wel een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden als u goed voor ze wilt zorgen.

Het begint al bij het planten. Dit moet op de juiste manier gebeuren. Hoe u het beste een conifeer kunt planten, leest u hier. Bij een zandgrond is het belangrijk dat u in de gaten houdt dat de grond niet uitdroogt. U kunt uitdroging tegengaan door de grond te vermengen met humus. Plaatst u een conifeer in een kleigrond? Dan is het erg belangrijk dat u de grond regelmatig goed los maakt. De grond waarin de conifeer staat, moet namelijk goed doorlatend zijn. Als de grond goed doorlatend is, wordt voorkomen dat de wortelen te nat worden. Wanneer dat gebeurt, kan er namelijk wortelrot ontstaan.

Coniferen kunt u het beste pas een jaar na het planten ervan snoeien. Dan is namelijk de wortel doorgeschoten, waardoor ze de snoeibeurt beter kunnen doorstaan. Let er wel op dat ze absoluut niet tot op het hout mogen worden teruggesnoeid. Daarnaast kunt u een conifeer het beste in kegelvorm snoeien met een scherpe snoeischaar. Gaat u een jonge conifeer voor het eerst snoeien? Snoei dan niet meer dan 10 centimeter, zodat u zeker weet dat de conifeer de snoeibeurt zal doorstaan.

Naast het op de juiste manier planten en snoeien van coniferen, is het ook erg belangrijk dat u ze op de juiste manier bemest. Coniferen kunt u het beste 2 keer in het jaar bemesten. Heeft de conifeer een erg mooie, groene kleur? Dan kunt u zelfs overwegen om het bemesten een keer over te slaan.