Dagvaarding ontvangen, wat nu? Sociaal Verhaal staat u bij!

Een dagvaarding kunt u ontvangen via de politie, gerechtsdeurwaarder of postbode. Het is een brief met de omroep om voor de rechter te verschijnen. Wij van Sociaal Verhaal, een brede organisatie voor vrijblijvende juridische bijstand, leggen u graag uit wat u kunt verwachten en welke stappen belangrijk zijn om te nemen als u een dagvaarding heeft ontvangen. In een dagvaarding staat vermeld, wanneer u voor de rechter dient te verschijnen, waar, welk tijdstip en waarom. Om direct tot de kern te komen: er is geen mogelijkheid om de rechtszaak te voorkomen. U dient op de genoemde data aanwezig te zijn. Verzuimt u dit, dan zijn de financiële gevolgen bijna altijd voor uw eigen rekening. Kies voor een eerlijk juridisch proces en kies voor ondersteuning van Sociaal Verhaal. Wij staan u daadkrachtig juridisch bij.

Dagvaarding kantonrechter

Staat er in de brief vermeld dat u dient te verschijnen voor een kantonrechter? Dan is het mogelijk om zelf verweer te voeren in de rechtszaak. Dat houdt in dat u zelfstandig de vragen kunt beantwoorden van de rechter en uw visie van de zaak kunt belichten. Een advocaat is daarbij niet verplicht, doch altijd aan te raden voor de beste kansen. Wilt u niet liever zelf verweer voeren, maar iemand anders het woord geven? Dan kunt u deze persoon schriftelijk machtigen hiertoe. Wilt u uitstel aanvragen voor de dagvaarding, dan dient u dit verzoek vóór de zittingsdatum te hebben doorgegeven aan de betreffende rechtbank. Kies verstandig en neem hulp van een specialist, zoals Sociaal Verhaal. Wij helpen u vrijblijvend verder, mits u tot onze doelgroep behoort (mensen met een laag inkomen en een goede gegronde reden om de dagvaarding te betwisten). Wij helpen u dan gratis verder met juridische adviezen en eventueel het aanvragen van extern specialisme op basis van subsidie.

Dagvaarding deurwaarder

Staat een gerechtsdeurwaarder bij u voor de deur om een dagvaarding te overhandigen? Dan is het belangrijk dat u deze aanneemt. De opdracht voor de rechtszaak is namelijk al uitgezet. Bent u het niet eens met de gestelde eis in de dagvaarding? Dan kunt u verweer voeren. U dient overigens sowieso bij de rechtszaak aanwezig te zijn. Het is verstandig en in bijna alle gevallen verplicht om een advocaat onder de arm te nemen. Het gaat ten slotte om uw rechten, waarbij een rechtszaak grote gevolgen kan hebben. Bent u opgeroepen voor een rolzitting? Dan dient uw advocaat om een uitstel van conclusie van antwoord te vragen. Dit mag alleen worden gedaan door uw advocaat, anders wordt de vordering direct toegewezen. In zeer uitzonderlijke situaties is een tweede kans mogelijk, maar dit risico is heel hoog. Een voorbeeld van aan dagvaarding is een geldvordering boven de €25.000,- die wordt behandeld door een civiele rechtbank. Hele hoge bedragen, waarbij juridische bijstand noodzakelijk is. Neem daarom direct contact op met Sociaal Verhaal. U vindt onze gegevens op onze website! Samen gaan wij voor een goede en eerlijke afloop.

Sociaal Verhaal voor juridische bijstand bij dagvaarding:

  • Gratis juridisch advies
  • Actuele kennis van zaken
  • Gesubsidieerde specialisten 
  • Concreet en duidelijk advies
  • Wijsheid en wellicht rust voor u
  • Kans op onbedoelde fouten tegengaan 

Wacht niet langer om juridische bijstand in te schakelen. Hoe sneller wij op de hoogte zijn, hoe meer wij voor u kunnen betekenen. Vraag daarom gelijk gratis om juridische ondersteuning bij de rechtszaak, waarvoor u een dagvaarding hebt ontvangen: sociaalverhaal.com.