Hondenvoer

Net als voor mensen, is ook voor dieren voeding van groot belang. Het is belangrijk dat zij het juiste voedsel binnen krijgen, om zo in goede gezondheid te kunnen verkeren. Dit is dus een punt van aandacht op het moment dat je hondenvoer gaat kopen. Veel baasjes willen het beste voor hun trouwe viervoeter, maar tegelijkertijd zijn ze in de winkel vooral geneigd om naar hun eigen portemonnee te kijken. Helaas is het vaak zo dat het goedkoopste hondenvoer niet het beste is. Nu hoef je natuurlijk ook niet meteen het duurste merk uit te kiezen, want dat goedkoop meestal niet goed is, betekent niet dat duur altijd de beste keus is. Het is vooral belangrijk om te letten op wat er in de voeding zit. Er zijn een paar zaken belangrijk om in het oog te houden hierbij:

  • vlees is goed voor honden, vanwege de eiwitten die dit bevat en het feit dat dit bouwstenen voor het lichaam zijn
  • goede vetten, te weten omega 3, 6 en 9, zouden in het voer moeten zitten, omdat daar energie uitgehaald wordt
  • koolhydraten, zuivel en soja worden door eigenlijk iedere hond slecht opgenomen, probeer dit dus te vermijden
  • mineralen en vitamines zijn van belang voor de gezondheid van je dier

Dit zijn dus zeker zaken om op te letten als je hondenvoer uit gaat kiezen.

Hondenvoer uitkiezen

Je weet nu dus waar je op moet letten, welke ingrediƫnten er wel en niet in hondenvoer zouden moeten zitten. Maar dan weet je nog niet per se welk merk nu voor jouw hond de beste optie is. Het is namelijk zo dat ieder beestje weer anders reageert op hetzelfde voedsel. Je kunt dus wel als baasje een aantal merken selecteren waarvan je weet dat de bestanddelen ervan in orde zijn, je weet uiteindelijk niet welke door jouw dier het meest gewaardeerd zal worden. Het is dus echt een kwestie van uitproberen. Koop daarom nooit meteen te grote pakken hondenvoer en wees niet bang om eens wat anders uit te proberen. Maak een selectie van de diervoedermerken die jij vertrouwt en die een goede kwaliteit leveren en test ze vervolgens een voor een op jouw viervoeter. Houd daarbij goed in de gaten hoe hij of zij er op reageert. Ziet de vacht er bijvoorbeeld goed uit, dat is altijd een belangrijk teken om op te letten of jouw beestje goed in zijn vel zit. Is hij energiek? En hoe zit het met de ontlasting? Allemaal punten om in de gaten te houden en als je hier op let, dan zul je vanzelf uitkomen bij een soort hondenvoer die voor jouw hond de beste keus is!

Hoeveel eten per dag?

Een andere vraag waar veel baasjes zich het hoofd over breken, is hoeveel hondenvoer ze op een dag mogen geven. Daar is niet direct een standaard voor te geven, aangezien dit van veel verschillende factoren afhankelijk is. Bij Tinki.nl kun je hier veel over lezen. Een van de zaken die bijvoorbeeld meespeelt, is de grootte en het gewicht van jouw dier. Ook de hoeveelheid lichaamsbeweging die honden op een dag krijgen, speelt een rol bij de hoeveelheid hondenvoer die zij nodig hebben. Maak jij vaak lange wandelingen en verbrandt jouw viervoeter daardoor veel energie, dan zal dit zeker aangevuld moeten worden. Valt jouw exemplaar meer onder de categorie liever lui dan moe? Dan kan met een kleinere hoeveelheid worden volstaan. Als je door de vacht heen nog net de contouren van de ribben kunt zien, dan zit jouw dier vaak op goed gewicht. Jouw dierenarts kan je hier meer over vertellen en ook bij Tinki kun je meer lezen over de hoeveelheid hondenvoer per dag.