Je bedrijf een boost geven na SWOT-analyse?

Een SWOT-analyse is een veelgebruikt instrument om sterktes en zwaktes binnen een bedrijf bloot te leggen. Door deze te benoemen, alsmede de uitdagingen en bedreigingen van je bedrijf te identificeren, kun je een goede bedrijfsstrategie opstellen. Als je dat doet op basis van een SWOT-analyse houd je meteen rekening met de omgeving waarin je onderneming opereert. Er zijn eenvoudige en uitgebreide versies van de SWOT-analyse beschikbaar, maar in alle gevallen geldt dat een concreet stappenplan essentieel is na een dergelijke analyse. Met een analyse alleen geef je je bedrijf geen boost. Als je analyse aangeeft dat je zwakte ligt in het opvolgen en monitoren van leads, of je administratieve systeem zou je een beroep kunnen doen op teamleader. De ontwikkelaars van teamleader hebben een inclusief pakket ontworpen waarin je nagenoeg alle stromen binnen een onderneming overzichtelijk kunt houden en goed kunt volgen. We vertellen je graag meer over de voordelen van teamleader en hoe je teamleader in kunt zetten na het afronden van je SWOT-analyse. Zo groei je nog harder en ben je je concurrentie voor. 

SWOT-analyse: voordelen van teamleader

teamleader biedt verschillende onderdelen aan in een enkel programma. Als je voortaan gebruik gaat maken van teamleader heb je niet langer verschillende programma’s nodig om je bedrijf te runnen. teamleader biedt je namelijk de mogelijkheid de volgende onderdelen te gebruiken:

  • CRM-systeem
  • factuurprogramma
  • project management
  • support tickets
  • urenregistratie

Deze onderdelen maken het eenvoudig je klantenbestand op orde te houden, leads in het zicht te houden en op te volgen en je complete administratie te doen met behulp van de facturatietool en de mogelijkheid je urenregistratie in dit programma te doen. Vooral voor bedrijven die in hun SWOT-analyse zien dat zij verlies draaien omdat het klantcontact bijvoorbeeld ineffectief verloopt, kunnen baat hebben bij een tool als teamleader. Je schaft de tool eenvoudig aan en kunt zelf aangeven hoeveel werknemers de tool gaan gebruiken. Zo is teamleader geschikt voor bedrijven die opereren met een klein team, tot aan middelgrote bedrijven. De handige functie ‘support tickets’ maakt teamleader daarnaast onmisbaar voor bedrijven die een eigen IT-afdeling hebben en meer grip willen hebben op aanvragen uit de eigen organisatie. Elke gebruiker van teamleader kan na een korte introductie starten met het gebruik van het programma. 

Starten met teamleader

Geeft jouw SWOT-analyse ook te denken en wil je effectiever gaan werken? Probeer dan de gratis proefversie van teamleader eens uit. Deze vraag je heel eenvoudig aan via de website van teamleader. Uiteraard gaan wij graag met jou in gesprek over je onderneming en de winst die er nog te behalen valt. Soepele bedrijfsvoering helpt om meer uit je onderneming te halen. Laat ons de partner zijn die jouw onderneming op rolletjes laat lopen. Uiteraard is de software van teamleader geschikt voor diverse sectoren, waaronder de bouw, consultancy en het MKB. Onze eigen consultants vertellen je graag meer over de mogelijkheden en kunnen je adviseren over het gebruik van het programma. Zo los je binnen een mum van tijd de lastige punten op die zijn voortgekomen uit je SWOT-analyse. Meer over alle functionaliteiten van teamleader, prijzen en ervaringen van klanten vind je op onze website. Lees meer…