Koop nu een Dopper waterfles

Steeds meer mensen gebruiken de hippe Dopper waterfles in leuke felle kleurtjes. Niet alleen bij de jeugd of bij studenten zie je de Dopper waterfles steeds vaker, maar ook bij bedrijven wordt hij vaker gebruikt. Het is bijvoorbeeld een vaak gebruikt ding om deze waterfles in een kerstpakket of een ander cadeau te doen. Wat erg handig is aan de Dopper waterfles is dat er in de dop een bekertje verwerkt zit, je kan dus kiezen of je liever uit een bekertje wil dingen of gewoon uit de fles. Daarnaast is een Dopper waterfles ook heel gemakkelijk schoon te maken doordat je hem helemaal uit elkaar kan halen en dus gemakkelijk in alle hoeken en gaten kan komen met de afwasborstel. Ook is het erg fijn dat je door de doorzichtige buitenkant van de Dopper waterfles kan zien hoeveel water er nog in je flesje zit.

De missie van de Dopper waterfles

Het kern punt waar Dopper zich op richt met de verkoop en ontwikkeling van de Dopper waterfles is het verbeteren van het milieu. Alles wat ze doen is hierop gericht. Maar ze kunnen natuurlijk niet alles, daarom hebben ze twee kernpunten genomen die ook in lijn zijn met het product zelf. Ze willen ten eerste het plastic afval over de hele wereld doen afnemen. Een mooi begin hiermee is het feit dat de Dopper waterfles niet meteen wordt weggegooid maar jaren gebruikt kan worden. Daarnaast investeren ze een groot deel van hun winst in het geven van drinkwater aan mensen die hier geen toegang toe hebben. Hun tweede kernmissie is dan ook om iedereen op de wereld toegang te geven tot veilig drinkwater. Hoe ze dit willen bereiken hebben ze samengevat onder twee pijlers waar ze continu aan werken met de verkoop van de Dopper waterfles. Deze drie punten zijn als volgt:

  • bewustwording creëren over plastic afval
  • innovatieve waterflessen aanbieden
  • toegang tot veilig drinkwater vergroten

Het eerste punt is dus dat ze bewustwording willen creëren wat betreft het overbodig weggooien van plastic. Over de hele wereld wordt een ontzettende hoeveelheid aan plastic gebruikt waar het niet noodzakelijk is, denk bijvoorbeeld aan de plastic zakjes die je op de markt krijgt of in de supermarkt. Mensen kunnen natuurlijk net zo goed zelf een tas meenemen die vervolgens veel vaker wordt gebruikt. Met de Dopper waterfles wil Dopper meer bewustwording krijgen voor dit probleem. Want ook plastic waterflesjes wordt in veelvoud gekocht wereldwijd en vervolgens na een keer gebruiken weer weggegooid. Dit is natuurlijk helemaal niet nodig, en hier wil Dopper wat aan veranderen. Daarnaast willen ze innovatieve waterflessen aanbieden. De Dopper waterfles is geheel anders dan alle andere bestaande waterflessen. Niet alleen zit er een bekertje boven op de fles, maar de vormen zijn ook geheel nieuw. Deze vormen maken het daarnaast wel ook nog eens mogelijk om de fles veel gemakkelijker schoon te maken, wat er vervolgens weer voor zorgt dat de flessen veel langer te gebruiken zijn wat weer beter voor het milieu is. Als laatste pijler willen ze de toegang tot veilig drinkwater wereldwijd vergroten. In Landen zoals Nederland heeft bijna iedereen gewoon heerlijk en veilig water uit de kraan komen, maar dit is wereldwijd heel erg uniek. In veel landen in Afrika bijvoorbeeld moeten mensen uren lopen om water uit een put te halen, wat vervolgens ook nog eens vaak besmet is met allemaal rare ziektes. Met de winst die Dopper behaald met de Dopper waterfles willen ze hier verandering in brengen. Ze investeren in innovaties en mogelijkheden die de watertoevoer naar dit soort plekken vergroten. Daarnaast willen ze de macht van grote bedrijven die water verkopen verkleinen, deze bedrijven willen namelijk alleen maar geld verdienen, wat vaak tegen de belangen van de lokale bevolking ingaat.

Waarom doet Dopper dit?

Maar waarom wil Dopper dit allemaal bereiken met de verkoop en ontwikkeling van de Dopper waterfles. Waarom verkopen ze niet gewoon hun product en laten enkel hun bedrijf groeien met de gemaakte winst? De eerste reden is dat de oprichters en ontwikkelaars van de Dopper waterfles enorm geraakt waren door de enorme hoeveelheid plastic afval dat op de aarde ligt. Over de hele wereld wordt alleen maar 1 procent van het geproduceerde plastic gerecycled en de rest ligt dus decennia op afvalbergen, of nog erger in de straat of in de natuur, weg te rotten. Het is zelfs zo erg dat 50 procent van het plastic dat wordt gebruikt, direct wordt weggegooid. Denk maar aan de zakjes die je op de markt krijgt en meteen in de vuilniszak gooit als je de groenten eruit hebt gehaald. Daarnaast verdwijnen er ook nog eens elke dag vrachtladingen plastic in de zee, dit komt voornamelijk doordat plastic in rivieren of riolen beland en zo wordt afgevoerd naar zee. Hierdoor komen de recentelijk bekend geworden plastic eilanden in zee. Zo langzamerhand is er in sommige geteste zeegebieden 36 keer meer plastic dan plankton. Dit is natuurlijk enorm slecht voor de organismen die in deze gebieden leven, hierdoor sterven dan ook veel dieren. Er worden wereldwijd zelfs een miljoen zeevogels en meer dan honderdduizend zeedieren gedood door dit plastic afval in de zeeën. Belangrijk is op dit punt om je te beseffen dat voor de product van 1 enkel waterflesje een liter water en een liter olie nodig is. Moet je eens nagaan hoeveel potentieel drinkwater je kan besparen door gewoon de Dopper waterfles te gebruiken.