Lean Six Sigma

Om uw bedrijf een steuntje in de rug te geven in de zich snel ontwikkelende economie van vandaag, bieden wij van Symbol Business Improvement handige trainingen aan voor al uw werknemers. Zo verzorgen wij vier soorten Lean Six Sigma trainingen van verschillende niveaus, die uw medewerkers professionals maakt met oog voor mogelijke procesverbeteringen. Lean Six Sigma is een integratie van twee zeer populaire werkmethodes, de Lean-principes en de Six Sigma-aanpak, die al jarenlang door grote Amerikaanse productiebedrijven worden toegepast. In de afgelopen twintig jaar zijn deze methodes steeds duidelijker geformuleerd, tot de Amerikanen Michael George en Robert Lawrence Jr. in 2002 op het idee kwamen om beide methodes te combineren. Hun boek won snel aan populariteit en vandaag de dag is Lean Six Sigma één van de meest succesvolle manieren van bedrijfsvoering in verschillende sectoren van het bedrijfsleven. Zo is Lean Six Sigma al met groot succes toegepast in:

  • de bankensector
  • de bouw
  • telecombedrijven
  • overheidsinstanties
  • transport en logistiek
  • de zorg
  • zakelijke dienstverlening

De elementen van bedrijfsvoering waar Lean Six Sigma zich op richt zijn een soepele werkstroom, controleerbare procesindeling, een kwalitatief product een tevreden afnemer. Bovendien bespaart u eenvoudig op kosten en u vermindert nutteloze en overbodige werkzaamheden. Er komt dus ook meer tijd vrij, die u kunt investeren in de verbetering van bestaande processen. Uw medewerkers leren onvolkomenheden tijdig te herkennen en met een passende oplossing te komen. Dit zijn zaken die op het merendeel van de economische organisaties van toepassing zijn. Wie Lean Six Sigma in zijn bedrijf kan toepassen, versterkt zijn positie op de huidige markt en heeft zo dus een streepje voor op de concurrenten. Bij Symbol Business Improvement helpen wij u graag op weg.

Beter presteren met Lean Six Sigma

Bij Lean Six Sigma draait het om het snel en doelgericht inspelen op problemen of ongewenste zaken in de bedrijfsvoering. Dit kan van alles zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan werknemers die niet door kunnen met hun taak omdat ze moeten wachten op degene vóór hen in de workflow of aan opslagruimtes die vol staan met overbodige spullen. In elk bedrijf komen wel ongeregeldheden voor die geld, tijd en energie kosten. De Lean Six Sigma methode helpt u deze problemen efficiënt op te lossen. In onze trainingen leren wij uw werknemers alles wat ze moeten weten om Lean Six Sigma foutloos toe te passen in uw organisatie. Daarbij is het van belang dat alle medewerkers die te maken hebben met procesvoering en –controle op zijn minst op de hoogte zijn van de basisprincipes en grondslagen van beide methodes. Na deze fase zijn zij gecertificeerde White Belts. Beheersen zij vervolgens ook de hieraan gerelateerde vaardigheden en weten zij deze succesvol toe te passen, dan mogen zij zich Yellow Belt noemen. De volgende niveaus zijn de Orange, Green en Black Belts. Elk niveau betekent meer inzicht in de volledige toepassing van Lean Six Sigma in het gehele bedrijf. Onze trainers weten alles van Lean Six Sigma en zijn in staat de cursisten te motiveren en inspireren. Zo gaan zij met extra enthousiasme weer voor u aan de slag, met nog meer efficiëntie en probleemoplossend vermogen dan voorheen. U bespaart kosten en tijd dankzij hun nieuw verworven kennis, die zij natuurlijk graag in de praktijk willen brengen. Investeer daarom in onze cursussen Lean Six Sigma. Deze kunnen in klassikale vorm bij ons op locatie worden gevolgd of u nodigt ons uit bij u op de werkvloer. Het is ook mogelijk om de cursussen via internet te volgen. Wees u er dan wel van bewust dat deze volledig in het Engels worden verzorgd.

Laat u adviseren

Wij adviseren u graag over de beste aanpak om Lean Six Sigma toe te passen in uw bedrijf. Hoeveel mensen wilt u naar de training sturen? Welke onderwijsvorm is handig? Welk niveau is voor deze mensen geschikt? Wij denken graag met u mee. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen en te informeren naar de mogelijkheden wat betreft Lean Six Sigma trainingen voor uw medewerkers. Het is ook mogelijk uw werknemers te laten coachen op het gebied van efficiënte bedrijfsvoering volgens de Lean Six Sigma aanpak. Wij hebben gezien dat onervaren Green Belts en Black Belts vaak baat hebben bij een coaching sessie. Op welk niveau uw bedrijf zich ook bevindt qua integratie van Lean Six Sigma, wij kunnen u adviseren, helpen en coachen om het onderste uit de kan te halen. Zo stimuleert u niet alleen de groei van uw bedrijf, maar ook van de persoonlijke kwaliteiten en capaciteiten van uw werknemers en van uzelf. Bovendien bespaart u op omvangrijke kostenposten en u leert het aanwezige talent in uw organisatie beter in te zetten voor het belang van het eindproduct. Het allerbelangrijkste blijft namelijk een tevreden klant. Dat is dan ook het doel van de Lean Six Sigma methode. Voor wie nog nooit eerder met deze methode in aanraking is gekomen, is een goed verzorgde, duidelijke training cruciaal. Omdat de lesstof nogal eens wat abstract kan aandoen, is het belangrijk dat u een goede docent hebt, die u tot in de kleinste details duidelijk kan maken waar de werkmethode om draait. Wij zijn de aangewezen instantie om deze taak op ons te nemen. Met jarenlange ervaring in het verzorgen van trainingen, coaching sessies en adviesgesprekken en met onze eigen Master Black Belts in dienst, kunt u op ons vertrouwen om uw bedrijf klaar te stomen voor de hedendaagse manier van zakendoen.