Mijn ervaring met online dating

Ik heb jaren geprobeerd mijn ware liefde te vinden. Ik heb gezocht op mijn werk, als lid van verschillende verenigingen, in de kroeg, op bruiloften, op feestjes en partijen en simpelweg op vele andere plaatsen en bij tientallen verschillende ontmoetingen. Ik ben nooit iemand tegen het lijf gelopen. Op een gegeven moment raak je uitgeput van de constante zoektocht en ben je ook steeds minder jezelf. Je merkt dat je op momenten dat het echt belangrijk is te moe of uitgeput bent om de juiste dingen te zeggen of leuke grapjes te maken. Ik had altijd wel gehoord van online dating maar ik was een man van midden twintig en ik dacht dat ik zelf wel iemand kon vinden. Op een gegeven moment heeft een goede vriendin toch een account voor me aangemaakt. Misschien had ze medelijden met me, misschien wilde ze stiekem zelf kijken wat online dating precies was. Hoe het ook zij, ik had een account en begon dus een beetje rond te neuzen. Mijn ervaringen met online dating verliepen ongeveer als volgt:

  • instellen van mijn profiel
  • het instellen van mijn wensen
  • ervaringen met andere gebruikers
  • de perfecte date

Online dating begint met het instellen van je eigen profiel. Je wilt natuurlijk dat potentiële partners een goede eerste indruk krijgen van wie je bent. Ik schreef een leuke tekst en voegde een paar foto’s toe. Daarna voegde ik wat interesses en hobby’s toe. Je kunt er ook voor kiezen om veel meer informatie te delen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven waar je naar school bent gegaan, welke opleiding je hebt genoten, waar je geboren bent, waar je bent opgegroeid, en meer van dat soort zaken. Omdat ik nog niet heel optimistisch was over online dating besloot ik niet alles in te vullen; ik wilde eerst eens zien wat er zou gebeuren. Vervolgens stelde ik mijn wensen aan. Ik was op zoek naar een leuke dame van in de twintig met gevoel voor humor. Verder mocht ze wat mij betreft een goede opleiding hebben, maar dit vond ik niet erg belangrijk. Ook zocht ik naar iemand die niet te ver bij mij vandaan woonde. Ik wilde best een stukje reizen voor een date, maar naar de andere kant van het land was me iets te veel van het goede. Online dating moest niet vermoeiender zijn dan normaal daten. Bovendien dacht ik niet dat een relatie met iemand uit het noorden van het land, ik woon zelf in het westen, lang stand zou houden. Nadat je een profiel hebt aangemaakt en je wensen hebt ingesteld kan de pret beginnen.

Online dating; mijn ervaringen

Mijn eerste ervaringen met online dating waren ronduit negatief. Ik dacht contact te leggen met een leuke dame van eind twintig die was opgegroeid in mijn oude wijk. Toen ik echter contact met haar had gelegd vond ik dat ze zich vreemd gedroeg. Ze kwam soms niet opdagen in de chat, zelfs wanneer we hadden afgesproken. Bovendien wilde ze niet teveel van zichzelf loslaten, ik kreeg bijvoorbeeld geen foto toegestuurd anders dan die op haar profiel stonden. Na een tijdje heb ik het contact verbroken. Na een aantal dagen bleek dat de persoon waarmee ik had zitten chatten heel iemand anders was dan de dame die ik dacht dat ze was. Het was een nep profiel, zoals je die wel meer ziet op datingsites, bedoelt om mensen zoals ik in de val te lokken. Dit was de kant van online dating die ik graag had willen vermijden. Natuurlijk vertelde ik dit aan mijn goede vriendin die het profiel voor me had gemaakt, maar ze zei dat dit wel vaker gebeurde. Nieuwe ronden nieuwe kansen besloot ik en nam weer plaats in de chatroom. Ik raakte al snel weer een contact met een andere lieve jongedame. Deze bleek een groot fan van katten. Nu is dit helemaal niet zo erg, ware het niet dat ik hier pas achter kwam toen ik voor het eerst bij haar op huisbezoek was. Ik kwam haar ophalen voor onze eerste date en werd verwelkomd door een zure walm die alleen maar van meerdere kattenbakken afkomstig kon zijn. Na de date heb ik haar vriendelijk verzocht geen verder contact meer te zoeken. Ik begon het hele idee van online dating een beetje op te geven. Online dating bleek toch ook niet de oplossing om een leuke partner te vinden. Toen ik voor de laatste maal rondkeek op de website vond ik plots het account van mijn goede vriendin. Ik keek rond op haar profiel en kwam erachter dat we eigenlijk heel veel dingen gemeen hebben. Ik had haar nog nooit zo bekeken, maar mijn hart begon harder te kloppen nu ik haar foto bekeek. Ik heb al mijn moed verzameld en haar toen mee uitgevraagd. Ze heeft toen ja gezegd, eigenlijk meer voor de grap. Dat is nu bijna twee jaar geleden; we zijn nog altijd samen. Online dating heeft me laten zien wat ik in het echte leven niet zag, hoe leuk iemand kan zijn die al die tijd recht voor je neus heeft gestaan.

Een account aanmaken

Er zijn tal van websites waar je een account aan kunt maken om te beginnen met online dating. Kijk even goed naar het keurmerk van datingsites. Wanneer je een site hebt met dit keurmerk komen rare fratsen zoals wat mij is gebeurd minder vaak voor. Het is slim de datingsites die je op het oog hebt even te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld is op deze website. Hier vind je een mooi overzicht van tientallen datingsites met hun positieve en negatieve punten. De ware liefde wacht op je, veel succes!