Powerbank

Legetelefoon - Power bankHerkent u het volgende probleem: altijd als de accu van uw mobiele telefoon leeg is hebt net geen oplader bij u of er is geen stopcontact om uw telefoonoplader in te stoppen? Dan is een powerbank ook voor u de juiste oplossing! Het is een bekend fenomeen sinds de opkomst van de smartphone, lege batterijen op de meest ongewenste momenten. De oude mobiele telefoons hadden niet zoveel functies en gebruikten we daardoor ook een stuk minder. Hierdoor hoefde u veel minder vaak op te laden. Maar door alle functies op een smartphone en doordat we hier veelvuldig gebruik van maken, is de batterij veel sneller leeg. Zoals gezegd gebeurt dit heel vaak op momenten dan u geen oplader bij u hebt, bijvoorbeeld omdat u deze vergeten bent in uw tas te stoppen toen u ‘s ochtends van huis ging, of het gebeurt op een moment dat er geen stopcontact in de buurt is, bijvoorbeeld als u op de fiets zit of in de trein. Met een powerbank kunt u dan toch ervoor zorgen dat u alsnog gebruik kunt maken van uw smartphone. Hoe kan dit nu precies en wat is een powerbank nu eigenlijk? Een powerbank is als het ware een soort draadloze accu. U laadt dit apparaatje thuis op en vervolgens kunt u hiermee uw telefoon weer opladen op momenten dat u dit niet op de gewone manier kunt doen met de telefoonoplader. Zo lost u dus op een heel eenvoudige manier het probleem van een lege accu op. Het fijne van een powerbank is bovendien dat het maar een licht en klein apparaatje is, eigenlijk niet groter dan een lippenstift. Hierdoor is deze heel gemakkelijk mee te nemen, u hebt er altijd nog wel plek voor in een jaszak, broekzak of in uw tas. Door dit apparaatje hoeft u nooit meer met een lege batterij te zitten. Tenzij u natuurlijk vergeet om deze draadloze oplader op te laden.

Powerbank laadt meerdere gadgets op

Voor velen is de powerbank het ideale apparaat om hun telefoon mee op te laden. Hoewel deze daar natuurlijk heel erg geschikt voor is, kunt u er ook nog veel meer andere gadgets mee opladen. Zo kunt u ook uw GPS, MP3 speler of camera er heel gemakkelijk weer mee opladen. Het enige waar deze gadgets aan moeten voldoen, is dat zij op te laden zijn door middel van een USB aansluiting. U sluit dan eenvoudigweg met een kabeltje de powerbank en de gewenste gadget op elkaar aan en dan hebt u binnen de kortste keren weer een volle accu. Dit is natuurlijk in heel veel gevallen echt ideaal, bijvoorbeeld als u op vakantie gaat. U maakt dan natuurlijk veel gebruik van de hiervoor genoemde gadgets, maar als u niet in hotels of appartementen overnacht, hebt u niet altijd de mogelijkheid om ze tijdens uw overnachting weer helemaal op te laden. Dit kan uiteraard erg vervelend zijn, u wilt immers graag over uw camera beschikken om foto’s te maken van de dingen die u doet, u hebt uw GPS nodig om de weg te vinden en u luistert ook graag even een muziekje ter ontspanning. Met een powerbank kunt u op vakantie zonder problemen van al uw oplaadbare apparaten gebruik maken. U zorgt er gewoon voor dat u met een opgeladen powerbank van huis vertrekt en iedere keer waar dat mogelijk is deze weer helemaal vollaadt. Zo hebt u altijd de beschikking over een reserve aan stroom, zodat u altijd uw oplaadbare apparaten weer van een compleet volle batterij kunt voorzien. Voor op vakantie, voor naar het werk of voor een dagje uit is een powerbank dus echt ideaal. Zo kunt u altijd van al uw gadgets gebruik blijven maken en hoeft een lege batterij geen roet in het eten te gooien.

Verschillende modellen

Wilt u een powerbank aan gaan schaffen, dan zult u er al snel achter komen dat er verschillende modellen verkrijgbaar zijn. Uit welke verschillende opties kunt u nu kiezen? U kunt kiezen uit:

  • verschillend vermogen
  • verschillende vormen
  • opladen via stroom of via zonne-energie

We zullen hier de verschillen toelichten. Een powerbank is te krijgen met een bepaald vermogen. De grootte van het vermogen bepaalt welke apparaten u ermee op kunt laden en hoe vaak u weer voor een volle batterij kunt zorgen. Kiest u voor een model met een vermogen van 2600 mAh, dan kunt u hiermee per keer één telefoonaccu opladen. Kiest u echter voor een hoger vermogen, dan kan het apparaatje meerdere keren voor een volle batterij zorgen. Een powerbank met een hoger vermogen biedt soms ook de mogelijkheid dat het oplaadproces sneller verloopt. Daarnaast verschillen deze handige apparaatjes dus in vorm. Het meest voorkomende model is het lippenstift model, maar er zijn ook varianten verkrijgbaar in de vorm van een telefoonhoes. Zo kunt u nooit uw extra accu vergeten, maar hebt u deze altijd bij de hand! Het is dan natuurlijk wel van belang dat u de juiste powerbank case voor uw telefoon aanschaft, deze moet precies bij uw telefoon passen. Daarnaast bestaan er ook nog modellen die oplaadbaar zijn via zonne-energie. Omdat deze een zonnepaneeltje hebben, hebben ze een iets groter formaat. Ze bieden echter als grote voordeel dat u niet over een stopcontact hoeft te beschikken, maar dat daglicht voldoende is om de powerbank weer op te laden. Dit is natuurlijk ideaal tijdens vakanties, de zon hebt u immers altijd tot uw beschikking.