Prijzen energie vergelijken loont

Hebt u wel eens tijd gestoken in de prijzen van energie vergelijken met elkaar? De kans is groot dat uw antwoord nee zal zijn. Eigenlijk is dit heel erg zonde, er zitten namelijk grote verschillen tussen de verschillende aanbieders. Niet alleen wat betreft het soort stroom dat ze leveren, grijs of groen, maar ook wat betreft de tarieven die ze hanteren. Gaat u de tarieven van aanbieders van energie vergelijken, dan zult u hier al snel achter komen. Voor veel mensen is de energierekening een van de grootste vaste maandelijkse kostenposten die ze hebben, naast de huur of hypotheek natuurlijk. Het is dan ook zeker geen overbodige luxe om te kijken of u deze rekening lager zou kunnen maken. Dat kunt u natuurlijk doen door gewoon veel minder te gaan verbruiken, maar dan moet u natuurlijk wel veel inleveren wat betreft uw luxe leventje. U kunt ook de prijzen van energie vergelijken en op zoek gaan naar een goedkopere aanbieder. Op die manier kunt u uw woning gewoon lekker warm blijven stoken en kunt u gewoon ‘s avonds het licht laten branden, zodat u gemakkelijk kunt lezen. Ook hebben we tegenwoordig natuurlijk heel veel apparaten die op elektriciteit werken, waar u eigenlijk gewoon niet meer zonder zou willen. Denk dan aan de koelkast of diepvries, hoe onhandig zou het zijn als u deze niet meer had. Of denk aan uw wasmachine. Natuurlijk kunt u besparen op uw stroom en gas, door de verwarming iets lager te zetten en apparaten die u niet gebruikt helemaal uit te zetten. Maar een grote besparing kunt u realiseren door te kiezen voor de prijzen van energie vergelijken. Dit is lonend, u zult zien als u bezig gaat met de aanbieders van energie vergelijken dat het zeker loont om over te stappen naar een voordeligere leverancier.

Prijzen energie vergelijken veel werk

Als het vaststaat dat de meeste huishoudens in Nederland kunnen besparen door over te stappen naar een andere leverancier, waarom gaan we dan niet allemaal de tarieven van energie vergelijken? Dat heeft te maken met de hoeveelheid werk die dit oplevert. In de eerste plaats is het natuurlijk gewoon veel werk omdat er steeds meer energieleveranciers in ons land zijn. Wilt u van hen allemaal zelf de kosten van energie vergelijken, dan zult u al hun websites moeten bezoeken en de verschillende tarieven moeten noteren. Het probleem is echter dat u er dan nog niet bent, u betaalt namelijk niet alleen voor hoeveel u verbruikt, maar ook voor het feit dat u stroom en gas geleverd krijgt, dat u een aansluiting hebt. Dit laatste wordt ook wel het vastrecht genoemd. Nu is het lastige dat u niet overal hetzelfde betaalt voor vastrecht, waardoor de tarieven van energie vergelijken een stuk lastiger wordt. U moet dan immers niet alleen kijken naar de hoogte van het vastrecht, maar ook naar de hoogte van de verbruikstarieven. De laatste moet u vervolgens gaan vermenigvuldigen met uw verbruik om er achter te komen welke leverancier nu het meest gunstig is. Dat maakt het energie vergelijken zo ontzettend veel werk als u dit zelf moet doen, het wordt een klus waar u niet weer vanaf komt. In zijn algemeenheid kan er wel gezegd worden dat een hoog vastrecht vaak samengaat met lage verbruikstarieven en andersom. Ook kan er in het algemeen gezegd worden dat mensen met een hoog verbruik vaak meer baat hebben bij een hoog vastrecht in combinatie met lage verbruikstarieven. Maar hoe weet u nu of u een hoog of een laag verbruik hebt in verhouding tot anderen? En hoe weet u nu hoe het voor uw situatie daadwerkelijk uit gaat pakken? Daarvoor moet u toch echt de prijzen van energie vergelijken met elkaar.

Eenvoudig vergelijken

Natuurlijk wil niemand zelf aan de slag gaan en alles uit gaan rekenen en zo de prijzen van energie vergelijken met elkaar, dat is echt veel te veel werk en een zeer intensieve taak. Gelukkig hoeft het echt niet zo ingewikkeld meer tegenwoordig, er zijn namelijk vergelijkingssites die dit werk voor u kunnen doen in een paar seconden. Een goede site voor de tarieven van energie vergelijken is energievergelijking.nl. Hier vindt u binnen de kortste keren het antwoord op de vraag welke leverancier voor u de voordeligste keus is. Natuurlijk wordt niet alles voor u gedaan, u zult zelf nog wel een paar gegevens aan moeten leveren zodat de berekening gemaakt kan worden. Maar aangezien u deze eigenlijk altijd wel zo weet, hoeft u bijna niets zelf te doen. Wat moet u nu zelf invoeren? U moet in de vragenlijst invullen:

  • wat uw adres is
  • of u een dubbele stroommeter hebt, oftewel of nachtstroom apart bij u gemeten wordt
  • hoeveel stroom en gas u jaarlijks verbruikt of wat uw gezinssamenstelling is, in het geval u uw exacte verbruik niet weet
  • bij welke leverancier u momenteel een contract hebt

Aan de hand van deze gegevens kan deze vergelijkingssite voor u de tarieven van energie vergelijken en binnen een paar seconden berekenen welke aanbieder voor u de voordeligste keus is. Komt er uit dit energie vergelijken naar voren dat u flink zou kunnen besparen door over te stappen? Dan hoeft u niet bang te zijn dat u aan veel papierwerk vastzit, want ook dit kunnen zij snel voor u regelen. Zij zeggen uw contract op en sluiten een nieuwe af. Ga dus snel energie vergelijken en begin te besparen.