Spreker

Moet u voor uw bedrijf of vereniging een interessante avond of dag organiseren? Bijvoorbeeld een congres of een debat? Dan is het natuurlijk van belang dat u een goed onderwerp hebt, dat er een goede presentator of voorzitter voor de groep staat en dat er een interessante spreker komt om het thema toe te lichten of om mensen hier voor het eerst mee kennis te laten maken. Het is dan ook van groot belang dat de spreker raakvlak heeft met het onderwerp, liever nog specialist is op dit gebied. Op die manier kan hij of zij echt van toegevoegde waarde zijn. Er zijn dan ook globaal twee verschillende manieren waarop u een dergelijk evenement zou kunnen plannen. U zou in de eerste plaats kunnen nagaan welke persoon u graag als spreker zou willen uitnodigen en als dit lukt, hier uw evenement omheen organiseren. Met andere woorden, u laat het thema van de dag afhangen van de spreker die u in kunt huren. Als het niet heel veel uitmaakt wat het onderwerp van het congres is en het er meer om gaat dat er eens iets bijzonders en interessants georganiseerd wordt, dan is dit natuurlijk een goede manier van aanpak. Maar in de meeste gevallen zult u toch andersom te werk gaan. U hebt dan al een centraal thema in gedachten en het is dan nog zaak om er een spreker bij te vinden die hier een goed verhaal over kan houden. Iemand die veel hierover kan vertellen en die echt van toegevoegde waarde kan zijn. Dan maakt het minder uit wie deze persoon is, maar gaat het echt om de kennis die er overgedragen kan worden. U bent in dat geval dus echt op zoek naar een specialist op een bepaald gebied.

Wat voor spreker nodigt u uit?

Zoals gezegd heeft iedereen natuurlijk zo zijn eigen vakgebied en het is daarom ook belangrijk dat als u een congres over een bepaald thema organiseert, dat u dan ook iemand vindt die echt kennis over dit specifieke vakgebied heeft. Het is voor uzelf natuurlijk heel erg lastig om een goede spreker te vinden, u hebt immers geen idee wie u hiervoor uit zou kunnen nodigen. En ook al hebt u al wel een idee wie u zou willen vragen, dan is het nog altijd de vraag hoe u met deze persoon in contact zou kunnen komen. Als u een spreker in wilt huren, dan is het daarom ook altijd verstandig om dit te laten verlopen via een speciaal bureau. Een goed bureau op dit gebied is Persona Grata. Zij hebben heel veel personen in hun bestand zitten die u in kunt huren als spreker, als dagvoorzitter of als presentator. Zij kunnen het contact voor u leggen en de afspraken voor u regelen. Maar dat is niet het enige dat zij voor u kunnen doen, zij kunnen ook de juiste persoon voor u vinden, mocht u zelf nog niet weten wie geschikt zou zijn. U vertelt dan aan hen wat het dag onderwerp is en over wat voor kennis de spreker zou moeten beschikken. Zij gaan dan vervolgens in hun bestand op zoek naar mensen die passen bij uw eisen. Doordat zij zoveel personen in hun bestand hebben staan, is de kans eigenlijk minimaal dat zij u niet verder zouden kunnen helpen. Hebben zij iemand gevonden die past bij uw thema, dan kunnen zij het contact leggen en deze persoon voor u inhuren. Zo weet u zeker dat u voor die dag een spreker vastgelegd hebt en dat alles goed geregeld is.

Voordelen van Persona Grata

Er zijn natuurlijk verschillende bureaus in Nederland waar u terecht kunt voor het inhuren van een spreker, waarom zou u nu kiezen voor Persona Grata? Hier zijn verschillende redenen voor aan te voeren:

  • zij hebben zeer veel personen in hun bestand staan, waardoor u bij hen eigenlijk altijd een geschikt persoon vindt
  • met alle sprekers, dagvoorzitters en presentatoren hebben zij direct contact
  • u bent verzekerd van een snelle en heldere communicatie en van duidelijkheid over de prijzen, u weet altijd meteen waar u aan toe bent
  • voor ieder thema hebben zij een geschikte spreker in hun bestand, of het onderwerp nou ligt op het gebied van religie of economie, voetbal of kunst, avontuur of filosofie, wat voor onderwerp of vakgebied u ook zoekt, u vindt het bij hen altijd
  • u kunt op hun website een grote selectie zien van personen die u bij hen in kunt huren

U merkt, Persona Grata is echt een specialist op dit gebied. Het is natuurlijk ook fijn dat u altijd bij hen terecht kunt voor een spreker over wat voor onderwerp dan ook. Dat betekent dat als u vaker congressen moet organiseren en vaker een spreker, dagvoorzitter of presentator nodig hebt, dat u iedere keer met hen zaken kunt doen. Zo hebt u een vast en vertrouwd adres voor dit soort zaken en dat is natuurlijk ook gewoon heel erg prettig. U hoeft dan niet steeds met anderen zaken te doen en dat is uiteraard wel heel erg fijn. Dat maakt het organiseren van dergelijke evenementen voor uzelf ook een stuk gemakkelijker. Als u dus een congres moet gaan organiseren binnenkort en u wilt hiervoor een geschikte, interessante en deskundige spreker uitnodigen die het thema goed uit kan leggen of verdere verdieping kan bieden, dan bent u hiervoor bij Persona Grata dus aan het juiste adres.