Stropdassen, klein maar belangrijk

Als u in pak gekleed gaat, dan maken de stropdassen daar in principe natuurlijk maar een klein onderdeel van uit. Toch zijn ze heel erg belangrijk. Kijkt u bijvoorbeeld alleen maar eens naar het verschil in de uitstraling van uw outfit als u wel of geen das draagt. U zult onmiddellijk constateren dat het er zonder stropdas veel speelser uitziet, maar dus ook meteen een stuk minder netjes en zakelijk. Ook maakt het natuurlijk heel veel uit wat voor soort stropdassen u draagt. Kiest u voor een exemplaar van eenvoudig katoen, dan lijkt dit natuurlijk heel anders dan wanneer u kiest voor het warme wol of het chique zijde. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden. Niet alle stropdassen zijn immers voor alle gelegenheden geschikt. Zo dient u naar een begrafenis bijvoorbeeld een ingetogen exemplaar te dragen, zowel wat betreft materiaal als wat betreft kleur. Gaat u naar een feestje, dan mag het juist wel wat meer sprankelen en komt een ingetogen das over alsof u niet blij bent om er bij te mogen zijn. Gaat u naar een bruiloft of een andere chique feest, dan is het goed om te kiezen voor een luxe materiaal en voor een stijlvolle kleur en een stijlvol patroon. Driedelige pakken zijn immers van zichzelf vaak redelijk neutraal, zowel wat betreft kleur als uitstraling. Door te variƫren met stropdassen, kunt u iedere keer weer een heel andere sfeer oproepen met hetzelfde pak. Er zou daarom zelfs gesteld kunnen worden dat het belangrijker is om over een aantal verschillende stropdassen te beschikken, dan over verschillende pakken. Hetzelfde pak kunt u er immers dan iedere keer weer heel anders laten uitzien, helemaal als u ook wat speelt met het soort overhemden dat u eronder draagt.

Grote keus in stropdassen

Omdat, zoals gezegd, niet voor iedere gelegenheid dezelfde das geschikt is, zijn er in winkels veel verschillende soorten stropdassen verkrijgbaar. Als u een nieuw exemplaar wilt gaan kopen, dan moet u dus nadenken over voor welke gelegenheden u deze wilt gaan gebruiken en daarom ook eerst nadenken over de volgende vragen:

  • Welk materiaal heeft uw voorkeur?
  • Wat voor soort kleur zoekt u?
  • Zoekt u een brede of juist een smalle das?
  • Wilt u een lang of een iets korter exemplaar?
  • Mogen er afbeeldingen opstaan?
  • Moet de stof effen gekleurd zijn of hebt u er liever een patroon op?

Afbeeldingen op stropdassen zijn vaak niet echt een goede keus, die kunt u eigenlijk alleen maar dragen als u met kinderen werkt of in uw vrije tijd. Dat betekent echter niet dat u in alle andere gevallen een eenvoudig effen exemplaar moet dragen. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor stropdassen met een ruitjespatroon of met diagonale strepen. Of u kiest voor exemplaren die wel effen van kleur zijn, maar waar als het ware een patroon in gebreid is. Door hiervoor te kiezen, zorgt u ervoor dat ze er toch levendig uitzien, ook al zijn er geen andere kleuren aan toegevoegd. Er zijn dus heel veel verschillende mogelijkheden wat betreft stropdassen en daardoor is het ook mogelijk om altijd een exemplaar te vinden dat goed bij u past, zowel wat betreft materiaal, kleur, patroon en maat. Vergeet ook vooral niet dat het heel veel verschil maakt of u bijvoorbeeld voor een smalle, een normale of juist een heel brede das kiest. Dit laat uw hele outfit er meteen heel anders uitzien. Het vinden van de juiste stropdassen is dus goed mogelijk, maar het is wel iets waar aandacht aan besteed moet worden en waar goed over nagedacht moet worden.

Bijzondere exemplaren

Bij de meeste winkels die stropdassen verkopen, kunt u alleen maar terecht voor de standaard modellen. Dat betekent dat ze eigenlijk geen extra smalle of brede dassen in hun assortiment hebben en ook maar weinig variatie bieden in kleur en patroon. Voor speciale stropdassen hoeft u bij hen dus al helemaal niet aan te kloppen. Bij Stropdassen.nl ligt dit echter anders, bij hen vindt u echt een heel ruime collectie op dit gebied. Zij hebben niet alleen maar mooie exemplaren voor volwassenen, maar ook voor kinderen kunt u hier leuke stropdasjes vinden. Zo kunnen ook zij netjes gekleed gaan naar bijvoorbeeld een bruiloft of begrafenis. Een extra mogelijkheid die ze bij deze winkel bieden, is dat zij stropdassen ook voor u op maat kunnen maken. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een stropdas voor uw huwelijk maken met daarop uw trouwdatum, uw namen of uw initialen. Ook voor uw bedrijf kunnen zij speciale exemplaren vervaardigen. U kunt dan zelf een kleur kiezen die bij uw onderneming past en uw bedrijfslogo kan er dan opgemaakt worden. Dit kunnen zij ook doen voor shawls, zodat ook de dames een passend kledingstuk hebben. Zo kunt u ervoor zorgen dat iedereen in uw zaak er netjes uitziet en dat het meteen duidelijk is wie er werkt en wie niet. Zowel voor gewone als voor bijzondere stropdassen bent u bij hen dus absoluut aan het juiste adres. Daarnaast kunt u bij hen ook terecht voor dasspelden, pochetten, vlinderstrikken en stropdashangers. Ook vindt u in hun webshop een spray die uw stropdassen kan beschermen tegen vuil en stof. Hiermee zorgt u ervoor dat uw das er langer mooi uit blijft zien. Door alle producten die zij verkopen, kunt u uw outfit dus echt helemaal af maken en alle accessoires tot in detail op elkaar afstemmen.