Verschillende soorten e-sigaret

Via de website https://www.beste-e-sigaret.biz/ kunt u alles lezen over de e-sigaret. We zullen hier een aantal belangrijke punten kort samenvatten, te beginnen met de drie verschillende hoofdcategorieën waarin de soorten e-sigaret verdeeld zijn. Vervolgens zullen we de voordelen van het roken van e-sigaretten opnoemen, maar natuurlijk ook de nadelen. Op bovengenoemde website worden drie overkoepelende categorieën van gebruikers van de e-sigaret genoemd. Deze categorieën zijn:

 • Beginnende e-rokers
 • Gevorderde e-rokers
 • Ervaren e-rokers

De categorie voor beginnende e-rokers bevat een specifieke e-sigaret die eenvoudig is in gebruik, namelijk de Joyetech eRoll. Met deze e-sigaret is het gemakkelijk te verkennen wat het e-roken precies inhoudt en wat voor functies een e-sigaret allemaal heeft. Daarnaast moet de e-sigaret niet te duur zijn, want stel dat het e-roken u niet bevalt? De Joyetech eRoll voldoet aan deze eisen. Hij is niet te duur, maar het is wel een volwaardige e-sigaret die hetzelfde formaat heeft als een gewone sigaret. Joyetech levert in deze speciale starterskit twee e-sigaretten. Voor gevorderde e-rokers is een uitgebreidere e-sigaret beschikbaar: de KangerTech EMOW. Voor het gebruik van deze e-sigaret is wat ervaring met en kennis over de relatie tussen de weerstand die de verdamper geeft, ofwel de coil, en het voltage die de batterij heeft. Beide zaken kunt u namelijk zelf regelen. Daarom is dit model niet geschikt voor de beginnende e-roker. Ervaren e-rokers hebben een nog meer geavanceerde elektrische sigaret tot hun beschikking, bijvoorbeeld de Eleaf iStick Boxmod. Deze heeft nog meer en uitgebreide technische kenmerken en functies, waarvoor uitgebreidere kennis van e-roken vereist is. De sigaret gaat erg lang mee en heeft een handzaam formaat. Voor uitgebreidere informatie over de verschillende categorieën en voor afbeeldingen van de genoemde elektrische sigaretten kunt u terecht op bovengenoemde website. We zullen nu, zoals eerder aangekondigd, ingaan op de voor- en de nadelen van elektrisch roken.

E-sigaret: de voordelen en de nadelen

We zullen beginnen met het opsommen van de voordelen. Voordelen van elektrisch roken ten opzichte van gewoon roken zijn:

 • Elektrisch roken is minder slecht voor de gezondheid dan gewoon roken. De vloeistofampullen in een elektrische sigaretten bevatten niet de grote hoeveelheid giftige stoffen die sigaretten die uit tabak bestaan wel bevatten, bijvoorbeeld teer, stikstofoxide en koolmonoxide.
 • Naast bovengenoemde schadelijke stoffen zijn nog veel meer giftige stoffen aanwezig in tabak. Door het tabak te verbranden komen al deze stoffen vrij. In een elektrische sigaret kan alleen nicotine zitten. Natuurlijk is dit ook een gevaarlijke stof, maar de rokers van e-sigaretten kunnen de hoeveelheid nicotine zelf bepalen en er zelfs voor kiezen om nicotinevrij te roken.
 • Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat het roken van elektrische sigaretten beter is voor de gezondheid dan het roken van sigaretten die tabak bevatten.
 • De e-sigaret is niet alleen prettiger en beter voor de roker, maar ook voor omgeving. Zo ontstaat er ontstaat geen stinkende rook. De damp is namelijk geurloos. Dus, geen geel uitgeslagen muren en geen stinkende kleren meer.
 • Er is geen risico op brand en er zijn geen asbakken nodig.
 • Elektrisch roken is goedkoper van gewoon roken. Er wordt namelijk minder belasting op geheven en een e-sigaret gaat langer mee.

Het roken van e-sigaretten heeft echter ook nadelen. Het roken van elektrische sigaretten is natuurlijk slechter voor de gezondheid dan niet roken. Nadelen van het roken van elektrische sigaretten zijn dan ook:

 • Zoals hierboven genoemd zit in sommige e-sigaretten nicotine. Dit is een verslavende en giftige stof. We raden u dan ook aan om ervoor te kiezen weinig tot geen nicotine te roken.
 • Er zitten weinig schadelijke stoffen in een elektrische sigaret in vergelijking met een gewone sigaret, maar naast nicotine kunnen er in een e-sigaret ook carcinogene substanties zitten.
 • Er is ook een aantal praktische bezwaren. Zo moet de batterij van de elektrische sigaret om de zoveel tijd opgeladen worden en heeft de e-roker in die tijd een ander exemplaar nodig.
 • Wij raden e-sigaretten aan aan mensen die willen stoppen met roken en van een nicotineverslaving af willen. Sommige mensen zien het e-roken echter als een opstapje naar gewoon roken. Hierdoor kan een nicotineverslaving juist ontstaan.
 • De handeling die bij het roken van een elektrische sigaret hoort is hetzelfde als de handeling die bij het roken van een gewone sigaret hoort. Sommigen beweren dat het stopproces hierdoor langer kan worden, omdat deze handelingen en aangeleerde rituelen ook deel uitmaken van de verslaving.

Stap meteen over

Zoals u hierboven hebt kunnen lezen zitten er veel voordelen aan elektrische roken. Natuurlijk zitten er, zoals ook genoemd is, ook nadelen aan, maar wij raden de elektrische sigaret aan aan mensen die willen proberen te stoppen met roken. U kunt het nicotinegehalte van de elektrische sigaret zelf regelen en bepalen, en daardoor kunt u het gehalte langzaam naar beneden schroeven totdat u nicotinevrij kunt e-roken. Meer informatie over ons en over e-sigaretten kunt u vinden op de website die hierboven genoemd is. Hier kunt u meer vinden over het e-roken en de verschillende soorten e-sigaretten. Daarnaast worden de voor- en nadelen uitgebreider besproken, zodat u zich nog beter kunt inlezen. Ook kunt u de geschiedenis van de e-sigaretten lezen. Interessant is bijvoorbeeld dat de elektrische sigaret al in 1963 uitgevonden is, maar pas veel recentelijk populair werd. U kunt ook lezen hoe het e-roken precies in zijn werk gaat en, heel belangrijk, hoe het u kan helpen stoppen met roken.