Waar bestel je online gezelschapsspellen?

Gezelschapsspellen zijn iets van elke tijd. Je kunt ze spelen vanaf een leeftijd van zo’n drie jaar oud en daarna blijft het je leven lang leuk om te doen. De markt voor gezelschapsspellen is de laatste jaren enorm toegenomen en er zijn meer familiespellen dan ooit. Een webshop die dat aanbod goed bijhoudt en is spellenrijk.nl. Bij spellenrijk hebben ze namelijk altijd als een van de eerste de allernieuwste spellen online staan, inclusief de bijbehorende uitbreidingen. Als je dus op zoek bent naar een webshop speciaal voor dit soort familiespellen, zoek dan niet verder en ga naar de website van spellenrijk. Op hun homepage zie je direct een selectie populaire gezelschapsspellen staan, maar ook andere games zowel voor kinderen als pubers en volwassenen. Bij spellenrijk hebben ze een heel groot assortiment spellen, verdeeld over onder andere de volgende categorieĆ«n:

  • Bordspellen
  • Buitenspeelgoed
  • Dobbelspellen
  • Reisspellen
  • Trading cards
  • En nog veel meer…

Je kunt bij spellenrijk zelfs terecht voor spannende, erotische spellen. Niet iets waar je meteen aan denkt bij het woord gezelschapsspellen, maar veel volwassen vinden het ontzettend leuk om met hun partner dit soort spannende spelletjes te doen. Maar over het algemeen richt de webshop van spellenrijk zich op spellen voor kinderen en volwassenen met een iets speelsere insteek, zoals de klassiekers Monopoly en Risk, maar ook De Kolonisten van Catan en wat simpelere games zoals Vier op een Rij en Ganzenbord. 

Vanaf welke leeftijd welke gezelschapsspellen?

Over het algemeen kun je stellen dat hoe jonger een kind is, hoe eenvoudiger het spel moet zijn. Monopoly speel je bijvoorbeeld best past vanaf een jaar of vijf, omdat er best veel tactiek bij komt kijken. Net als bij het spel Regenwormen. Het leuke is wel dat er voor beide varianten gezelschapsspellen een speciale kindervariant te koop is bij spellenrijk. Deze variant is een stuk versimpeld en vereenvoudigd waardoor hij gemakkelijker te spelen is voor (jonge) kinderen. Ze zijn ontzettend leuk om samen met je (klein-) kinderen te spelen om ze alvast aan het spelen van spelletjes te laten wennen, waarna je ze enkele jaren later aan de officiĆ«le, volwassen variant van de game kan introduceren. Ze snappen dan het doel van het spel al en vinden het waarschijnlijk super cool dat ze met de grote mensen mogen meedoen. 

Wat is mijn favoriete spel?

Zelf ben ik ontzettend fan van het spel De Kolonisten van Catan. Dit is al zo’n tien jaar op de markt en volgens mij was het al vanaf zijn introductie heel populair onder de gezelschapsspellen. Dit is niet voor niets. Kolonisten van Catan is geen moeilijk spel, maar wel erg leuk! Je kunt het al spelen met twee personen, tot een maximum van vijf, wat het geschikt maakt voor zowel jou en je partner als het hele gezin. Het is super leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Wij spelen het heel graag met onze vriendengroep, met een hapje en een wijntje erbij. Overigens houden we wel vaker een spelletjesavond, waarop we meerdere gezelschapsspellen spelen met zijn allen. Ik ben blij dat dit bij mijn vrienden tot de mogelijkheden behoort, want ik ben dol op familiespellen en het is ook nog ontzettend gezellig.