Zoekt u een kindercamping Overijssel?

Zoek niet verder. Camping de Belten is namelijk de perfecte camping voor u. Temeer omdat er op deze plek, zowel op de camping zelf als in de omgeving, voor de ouders ook tal van activiteiten en bezichtigingen te bezoeken zijn. Ander voordeel is dat het een camping in eigen land is en dus voor iedereen relatief dichtbij. Zeker met jonge kinderen kan het een hele opgave zijn om de lange reis naar het verre buitenland te ondernemen. Gelukkig hoeft u voor een leuke vakantie niet ver: kindercamping Overijssel biedt activiteiten voor jong en oud en doordat er een animatieteam is, heeft u als ouder ook de kans om even lekker bij te komen. Hieronder vindt u meer informatie over de activiteiten en voorzieningen op en rond Camping de Belten voor kinderen en voor u zelf.

Activiteiten voor kinderen op en rond kindercamping Overijssel

Een voor ouders vaak prettige voorziening van kindercamping Overijssel is de aanwezigheid van een animatieteam. Tijdens de landelijke schoolvakantie staat er elke dag een team van professionele campingmedewerkers voor u en uw kinderen klaar om voor vermaak te zorgen. Het team zorgt voor een creatief en actief programma, met activiteiten voor kinderen van verschillende leeftijden en activiteiten voor de hele familie. Er is dus voor ieder wat wils in het animatieprogramma van kindercamping Overijssel. De programma’s voor de verschillende doelgroepen zien er als volgt uit:

  • Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er ‘Camping Kids’. Er worden activiteiten georganiseerd zoals speurtochten, knutselen en spelletjes. Dus: uw kinderen kunnen lekker dansen, spelen en speuren terwijl u rustig een boek leest voor de tent of caravan. Omdat de leeftijdsgroep vrij breed is, worden er voor de allerjongsten apart activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld minidisco’s.
  • Voor de jeugd, in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar, is er ‘Camping For You’. Het animatieteam organiseert voor deze leeftijdsgroep bijvoorbeeld sportieve activiteiten. Verder zijn er natuurlijk activiteiten in de avond. Ontspannen en kletsen met leeftijdsgenoten zijn bij Camping For You erg belangrijk.
  • Onder de noemer ‘Camping Family’ worden activiteiten voor de hele familie georganiseerd. Er is toch niks leukers dan een potje voetballen en samen met uw kinderen een doelpunt scoren? Er zijn echter ook activiteiten speciaal voor volwassenen, waarbij u andere kamperende ouders kunt ontmoeten.

Meer informatie over de animatieteams en de activiteiten die zij organiseren kunt u vinden op: http://www.debelten.nl/animatie/. Er zijn er ook tal van andere activiteiten die u als familie zelf kunt ondernemen, of die speciaal leuk zijn voor uw kinderen, op en rond kindercamping Overijssel. Er zijn natuurlijk zwembaden. Voor kinderen is er een subtropisch zwembad waarin naast gezwommen ook geklommen kan worden op klimhellingen en gegleden kan worden van glijbanen. En wat is een kinderzwembad zonder waterkanon? De ouders kunnen lekker rustig baantjes trekken in een groot, verwarmd buitenzwembad. Zoals een echte kindercamping betaamt, zijn er op kindercamping Overijssel overal speeltuintjes te vinden voor de jongere kinderen. Ook is er een overdekte ballenbak. Daarnaast kunnen er skelters gehuurd worden. Voor de oudere jeugd zijn er, zoals hierboven met betrekking tot het animatieprogramma Camping For You al genoemd is, avondactiviteiten. Maar overdag is er natuurlijk ook genoeg te doen en kan de jeugd zich vermaken op de fietscrossbaan, op de tennisbaan of het voetbalveld en bij de tafeltennistafels. Wat oudere kinderen kunnen zich ook vermaken in de ‘Chillroom’. Hier kan een potje tafelvoetbal, dart, airhockey of pool gespeeld worden: lekker relaxen met leeftijdsgenoten dus. Ook kan er gekanood worden op de rivier de Vecht. Zoals gezegd: volwassenen kunnen zich ook prima vermaken op en rond kindercamping Overijssel. In de bosrijke omgeving van de gemeente Hardenberg, waar de camping zich in bevindt, kunt u urenlang wandelen en fietsen. U kunt op fietstocht naar bijvoorbeeld Dalfsen of Ommen, waar u ook lekker kunt shoppen of in de vele horecagelegenheden kunt genieten van een hapje en een drankje. Liefhebbers van de hengelsport kunnen zich vermaken bij de enorme visvijver die gelegen is in kindercamping Overijssel. Verder kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen in de vele ateliers en galeries die in het Vechtdal te vinden zijn. Kijk voor meer informatie over activiteiten op en rond kindercamping Overijssel op: http://www.debelten.nl/camping/kindercamping/overijssel/. De hele familie kan natuurlijk ook een dag doorbrengen in een van de vele attractieparken in de buurt van kindercamping Overijssel. Het welbekende attractiepark Slagharen bijvoorbeeld, dat in het teken staat van het wilde westen. Ook is er natuurlijk avonturenpark Hellendoorn, waar de durfallen kunnen genieten van spectaculaire achtbanen en dierenliefhebbers een show met zeeleeuwen kunnen bezoeken. Voor gezinnen met kleine kinderen zijn er de parken ‘Kids city’, een binnenspeeltuin met als thema piraten, en ‘Land van Jan Klaassen’, waar u het grootste poppentheater van Nederland vindt.

Ten slotte

Ook niet onbelangrijk: kindercamping Overijssel is van alle gemakken voorzien. U kunt luxe en helemaal ingerichte safaritenten, stacaravans en gewone tenten huren. Bovendien zijn er luxe sanitaire voorzieningen aanwezig, is er een supermarkt op de camping, en is er een wasserette, wat natuurlijk wel erg handig is met kinderen die op de camping ravotten en genieten. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van kindercamping Overijssel: Camping de Belten. Hier kunt u onder andere het laatste nieuws vinden, een foto-impressie van de camping, informatie over de faciliteiten en links naar sociale media van de camping. Natuurlijk vindt u er ook de contactgegevens en een link naar het boekingsformulier van kindercamping Overijssel. Fijne vakantie gewenst!